De beste bewaartemperatuur voor verse bladgroenten ligt tussen de 0 en 1 graden Celsius. Op de temperatuur kunnen bladgroenten het langst worden bewaard. Voor bladgroenten is een hoge luchtvochtigheid van 90 tot 98 procent het best, want dit voorkomt dat producten uitdrogen.
In de onderstaande tabel staan alle soorten bladgroenten met daarbij het advies voor de beste opslageisen.
Soort bladgroente: | Temperatuur: | Relatieve vochtigheid: | Bijzonderheden: |
Andijvie | 0-1 | 90-95 | |
Artisjok | 0-1 | 90-95 | Afdekken tegen uitdrogen |
Eikenbladsla | 0-1 | 90-95 | |
IJsbergsla | 0-1 | 90-95 | |
Kropsla | 0-1 | 90-95 | Met kunststof folie afdekken tegen uitdrogen |
Krulandijvie | 0-1 | 90-95 | |
Krulsla | 0-1 | 90-95 | |
Lamsoor | 0-1 | 90-95 | |
Postelein | 0-1 | 90-95 | |
Raapsteel | 0-1 | 90-95 | Verpakken in kunststof |
Roodlof | 0-1 | 90-95 | |
Spinazie | 0-1 | 90-95 | |
Veldsla | 0-1 | 90-95 | Met kunststof folie afdekken tegen uitdrogen |
Witlof | 0-1 | 90-95 | In het donker bewaren |